The Walking Dead - Magyar Rajongói Blog

„Különös időket élünk, amikor soha nem tudhatod, holnap hol kötsz ki”

2014. október 18. - Walking Dead Hun

A The Walking Dead legújabb évadának előkészítése több mint egy éves munkát jelentett a stáb számára, a sorozat azonban az eddiginél is több izgalmat ígér. A készítők meséltek az ötödik évadról.

A The Walking Dead legújabb, 5. évada még keményebb és megdöbbentőbb, mint ahogy az eddigi epizódokban megszokhattuk. Nem is csoda, hiszen Rick és csapata egyre nehezebb helyzetekkel szembesül, a túlélők idegeit pedig felőrölte a folyamatos menekülés és küzdelem.
A tét még nagyobb lesz, mint eddig, és az ötödik évad már rögtön az első epizóddal a legmagasabb sebességbe kapcsol.

Zombikból nincs hiány a sorozatban, de ők kiszámítható veszélyforrást jelentenek. Viszont egyre gyakrabban felmerül a kérdés, vajon az emberek mekkora veszélyt jelentenek egymásra? A szereplők rengeteget változtak, elég csak összehasonlítani Ricket az első évadban szereplő önmagával, amikor lóháton érkezett Atlantába. Szereplőink most olyan helyzetekbe kerülnek, ahol tényleg kiderül, hogy mire képesek” – mondja az új évadról Gale Anne Hurd, executive producer.

the-walking-dead-episode-501-maggie-cohan-935.jpg

A kóborlók külső megjelenésével kapcsolatban is számíthatunk meglepetésekre, Greg Nicotero maszkmester és csapata ugyanis minden évadban igyekszik valami újdonsággal előrukkolni. Az ötödik évad előkészítése is legalább egy évig tartó tervezéssel és munkával járt.

Minden egyes évad egyedi alkotás, mindig egy új korszakot mutatunk be. A sorozat készítése folyamatos munkává vált a számunkra. Néha már azelőtt elkezdjük az új évad előkészítését, hogy az előző véget ért volna – mondja Tom Luse executive producer. – Feszített tempóban dolgozunk, általában öt epizód készül egyszerre. Az egyik, amelyet éppen forgatunk, valamint előkészítjük a következő epizódot, és még három másikat. Nagy az összetartás a stáb és a színészek között. Tudjuk, hogy sokszor lehetetlen helyeken, elképesztő körülmények között fogunk forgatni, de mindannyian teljes odaadással csináljuk.”

TWD_501_GP_0505_0033gn.jpg

A Robert Kirkman azonos című képregényéből készült adaptáció az elmúlt évek egyik legnagyobb tévés sikere. Ám a The Walking Dead sorozat nemcsak a brilliáns színészi játéknak köszönheti népszerűségét, hanem annak is, hogy a sorozat olyan apokaliptikus világot, és olyan élethelyzeteket mutat be, amelyekről sokan azt gondolják, hogy a való világban is egyszer megtörténhet hasonló.

Különös időket élünk, amikor soha nem lehetsz biztos abban, hogy holnap hol kötsz ki. Elég, ha csak a környezeti katasztrófákra vagy a politikai villongásokra gondolunk világszerte. Egy évvel ezelőtt sokan elképzelni sem tudtuk, mi történik majd velünk. Az emberiségnek van egy olyan érzése, hogy egy apokaliptikus esemény szélén áll. Mivel a nézők elsősorban a műsor szereplőire reagálnak, a helyükbe képzelhetik magukat, és azt mondhatják >Én ezt nem tettem volna!< vagy >Ezt vajon túlélném?<. Arról szól a műsor, hogy kivé válsz, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen” – mondja Gale Anne Hurd.

A The Walking Dead legújabb évada a világ 126 országában debütál októberben, köztük hazánkban is, ahol egy nappal az amerikai premier után kerül bemutatásra. A sorozatot október 13-tól hétfő esténként 21:50-kor láthatják a nézők, kizárólag a FOX-on!

További információk: www.foxtv.hu/the-walking-dead

A bejegyzés trackback címe:

https://walkingdeadhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr516805117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.20. 09:25:38

Ilyen blog is van? gyorsan szét kell nézzek rajta!
süti beállítások módosítása