The Walking Dead - Magyar Rajongói Blog

A The Walking Dead 5. évadának világpremierjét 45%-kal többen nézték a FOX-on!

Európában 68%-kal nőtt a nézettség!

2014. október 28. - Walking Dead Hun

“Elsőként a FOX-on” – A 24 órával az amerikai premiert követően bemutatott sorozat minden eddigi rekordot megdöntött az európai, ázsiai és a latin-amerikai régióban.

A The Walking Dead vetítési jogaival Észak-Amerikán kívül kizárólag a FOX International Channels rendelkezik.

A The Walking Dead 5. évadának világpremierjével a FOX óriási sikert könyvelhet el magának, hiszen nézettsége világszerte 45%-os növekedést ért el a korábbi, 4. évadhoz képest. Ezt az eredményt Európa, Ázsia és Latin-Amerika 20 országának nézettségi adatai mutatják. Az 5. évadpremier csak Európában 68%-kal több embert ültetett a képernyő elé, mint a tavalyi bemutató.

TWD-S5-facebook-850x315-C.jpg

A világ 125 országában egyszerre bemutatott a The Walking Dead - követve a vállalat “Elsőként a FOX-on” stratégiáját – tovább erősítette a FOX pozícióit, mint a The Walking Dead franchise elsőszámú platformja. Az idei volt a második olyan év, amikor a FOX csatornák az amerikai premierhez képest 24 órán belül mutatták be a The Walking Deadet világszerte. Ez a stratégia vezetett a drámai nézettség-növekedéshez a legfontosabb piacokon úgy, mint az Egyesült Királyságban, Olaszországban vagy Spanyolországban.

Magyarországon, ahol a teljes sorozat vetítése a FOX februári indulása után kezdődött, az 5. évad szintén közvetlen az amerikai premiert követő napon bemutatásra került, ezzel is erősítve azt, hogy a The Walking Dead a csatorna egyik legmeghatározóbb sorozata itthon is.

Molnár András, a FOX International Channels magyarországi ügyvezető igazgatója az eredményekről: “Büszkék vagyunk, hogy egy olyan új és minőségi sorozatot mint a The Walking Dead, Magyarországon a FOX mutat be. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy ezáltal mi is csatlakozni tudunk az “Elsőként a FOX-on” nemzetközi stratégiához, miszerint a FOX a meghatározó és kiemelkedő sorozatait világszerte egy időben mutatja be, az USA premierhez képest 24 órán belül. Ez a stratégia nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a The Walking Dead ma a világ legsikeresebb sorozata legyen.”

A The Walking Dead 5. évadának eddigi rekorderedménye jól mutatja, milyen sikeres az együttműködés a sorozat gyártója az AMC Networks, és a FOX International Channels – a sorozat Észak-Amerikán kívüli kizárólagos vetítési jogaival rendelkező médiavállalat – között.

A közös sikerek a jövőben is folytatódnak, hiszen jövőre érkezik a The Walking Dead 6. évada, melynek magyarországi premier vetítése szintén a FOX-on lesz és közvetlenül az amerikai premier után indul.

A FOX-nak minden további évad premier vetítéséhez exkluzív joga van több mint 125 országban, köztük Magyarországon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://walkingdeadhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr796840319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása